Poker

Poker är ingen nyhet för särskilt många idag, och det är många av oss som vet hur det funkar att spela poker. Nu är det ju inte riktigt så att man förstår poker genom att se andra spela poker, då man inte instinktivt kan förstå vad en pokerhand har som är bättre än en annan. Det är nog ganska många som inte kan spelet som sett en film där det spelas poker och där tittaren förväntas förstå varför det plötsligt blir spännande musik i bakgrunden när de olika spelarnas händer zoomas in. För en van pokerspelare är spänningen i en sådan scen självklar medan det för en okunnig bara är att vänta tills man förstår vem som vunnit. Andra spel så som Roulette är ju lättare att följa med i då man förstår vad exempelvis satsningen ”svart 8” innebär, och hamnar kulan på ”röd 13” så förstår ju vem som helst att den satsade ”svart 8” inte vann. Men med poker är det alltså annorlunda. Man behöver veta hur spelet går till för att kunna följa det med spänning.

Många kan spela poker, och det är vanligt att man träffas hemma med vänner och bekanta och spelar lite poker en fredagskväll med lite gott att dricka. Vid sådana tillfällen kanske det inte direkt satsas några riktiga pengar då detta ganska snabbt kan ta slut på en tidigare trevlig vänskap, men man kan ju satsa med jordnötterna som ofta ändå finns som tilltugg på en hemma fest! Att spela på detta sätt gör ju faktiskt att man lär sig spelet, och efter att man är kunnig inom poker finns det enorma summor pengar att tjäna! Att spela kort är ju ingenting man sysselsätter sig med om man inte tycker att det är roligt, så gillar man inte att spela kort är det nog smartare att planera en annan väg till ett miljonärsliv än att bli en professionell pokerspelare. Just poker är ett spel som är både härligt mytomspunnet och spännande, och de riktiga proffsen behöver jobba ungefär en dag om året för att kunna finansiera ett liv utan pengabekymmer. Det skulle vara något det, eller hur?

Att välja motståndare

Vill man lära sig att spela poker är det toppen att lära upp sig via pokerrum på nätet. Man bör välja ett pokerrum för nybörjare först så att man lär sig grunderna och känner efter om detta kan vara något man kan bli bra på innan man spelar mot proffs, då det kan leda till att hushållskassan försvinner inom loppet av en sekund! Välj därför pokerrum med omsorg. När du väl lärt dig hur det funkar så kan du börja spela i de pokerrum med högre insatser som gör att du har chans till stora vinster. Som med allt annat här i livet så är det ju alltid bra att avancera för att lära sig mer, så när du känner att du är redo att ta pokerspelandet ett steg längre är det bara att gå vidare till nästa nivå. Det finns alltid människor som spelar poker, så du behöver knappast oroa dig för att stå utan motspelare när du är sugen på en pokerrunda!

Turneringar

Då poker är så populärt världen över så finns det många pokerturneringar med nästintill ogripbara vinstsummor i potten. Dessa kan man se på tv om man när sugen på att se hur de riktiga proffsen spelar, och de har verkligen koll på läget!

Turneringar i poker kan man ta del i även som oproffsig spelare och då spelar man mot andra som inte befinner sig i världstoppen. Man kan spela både gratis pokerturneringar och turneringar där man spelar om riktiga pengar. När man spelar med riktiga pengar betalar varje deltagare en viss summa som ser likadan ut för alla spelare och sedan tilldelas man marker utifrån denna satsning.

Oavsett vilken typ av turnering du själv känner att du skulle vilja vara del av så finns det alltid plats då turneringarna är så vanliga på nätet, så du behöver inte bekymra dig över att stå utan turnering om du är sugen!


SpelBoden.comSpelBoden.com